De Kooklas

Helpen in de keuken is leuk en voor iedere leeftijd is er wel iets te doen.

Voor het verzorgen van kooklessen (of alleen de aanschaf van goede recepten) ben je bij mij ook aan het goede adres. Ik heb dit meerdere jaren gedaan met leerlingen van 6 tot 12 jaar in groepjes van ongeveer 8 kinderen in de keuken op IKC Jan Ligthart.

Helpen in de keuken is leuk en voor iedere leeftijd is er wel iets te doen. Van simpele klussen tot het (bijna) helemaal zelf bereiden van een gerecht. In mijn Kookklas leren kinderen van 6 tot 12 jaar alles over koken. Ze leren over de ingredi├źnten, de materialen, maar ze leren ook samenwerken, afmeten en geduld hebben. In de kookklas leren de kinderen met verse producten een gerecht te maken. Dit kan een heerlijke soep zijn, een frisse salade of versgebakken brood. Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk, maar ook koekjes, taarten en andere lekkernijen behoren tot de mogelijkheden. Geen pakjes of zakjes maar alles vers. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om porties mee naar huis te nemen, zodat ook thuis kan worden genoten.

Naast koken kun je ook heel veel experimenten met eten doen. Wat gebeurt er als je cola en een mentos mixt, water bij (koude) doet of hoe maak je van een citroen een vulkaan? Ook hier heb ik lessen voor klaar liggen. 

Kortom, een zeer gevarieerd menu! 

Een menu waar kinderen heel veel van leren, vooral veel plezier in zullen hebben en tegelijkertijd gezond leren koken en een goede basiskennis voor later opbouwen. 

Mocht je interesse hebben voor kooklessen thuis, op school of andere instantie neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag me je mee over de mogelijkheden.