Lesmateriaal

Ik hou mij niet alleen bezig met vormgeven en illustreren, maar sta open voor veel mogelijkheden.  Zo heb ik bijvoorbeeld lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs vervaardigd. 

Ik heb een lessenserie bedacht en ontworpen voor kunst en techniek. Een compleet pakket van 10 lessen per groep, voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Daarnaast heb ik ook voor mediawijsheid lessen ontworpen voor groep 3 t/m 8.

In alle lessen wordt een uitgebreide beschrijving gemaakt voor zowel leerkracht als leerling. Dit wordt ondersteund met bijvoorbeeld foto’s, filmpjes en/of illustraties. Een compleet en zeer overzichtelijk pakket voor zowel leerlingen als leerkrachten. 

De Rekenwinkel

Ik ontwerp ook lessen in opdracht van De Rekenwinkel. Zo heb ik bijvoorbeeld al meerdere robotica lessen ontworpen. Hierbij leren kinderen stap voor stap verschillende robots kennen. Doormiddel van opdrachten krijgen de kinderen steeds te maken met een nieuwe vaardigheid en mogelijkheid van een robot. Op deze manier komen de 21e eeuwse vaardigheden aan bod.

De Verderkijkdoos

De Verderkijkdoos

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos, een vernieuwende kijkdoos met ‘21st-century skills’!  Waar kunst en technologie elkaar in ontmoeten. 

Dit is de zeer beknopte omschrijving van de Verderkijkdoos. Samen met de bedenkster van de Verderkijkdoos, Merle van de Veerdonk, ben ik bezig om lessen en informatiekaarten te ontwikkelen voor de Verderkijkdoos. Hierbij leren de kinderen om in verschillende opdrachten een zo goed mogelijke foto of stop-motion filmpje te maken met behulp van de Verderkijkdoos.

Project Da Vinci

Project Da Vinci

De nieuwste lessenserie voor techniek en kunst die ik geheel zelfstandig heb ontworpen is Project Da Vinci.
Techniek: Deze serie van 20 lessen heb ik ontwikkeld om kinderen meer kennis te laten maken met de basis principes van techniek. Doormiddel van een reis door de tijd krijgen ze te maken met verschillende wetenschappers, wetenschappelijke begrippen, gereedschappen en materialen.

Kunst: Aan de hand van 20 kunststromingen maken de kinderen kennis met oude en nieuwe kunstenaars, verschillende materialen en technieken. Hierbij wordt eigen creativiteit en uitproberen van technieken gestimuleerd.

Studio Groot logo

Studio Groot

Momenteel werk ik samen met Studio Groot aan het uitgeven van een eigen prentenboek met bijbehorend doeboek, speurtocht en lespakket. Hier kun je meer informatie vinden.